dinsdag 3 april 2018

De bijzondere website van Harry Knipschild

Harry Knipschild was vanaf het begin betrokken bij Radio Veronica als programmamaker en presentator, was werkzaam bij diverse platenlabels en muziekuitgeverijen, schreef artikelen over popmuziek in allerlei tijdschriften. Hij ging op latere leeftijd geschiedenis studeren en studeerde af op de patriot Daendels en promoveerde met een proefschrift over een Nederlandse missionaris en martelaar in China.
In 2009 begon hij een website waarop hij zeer regelmatig, soms bijna dagelijks publiceert. De onderwerpen zijn zeer divers maar gaan vaak over (de geschiedenis van de) popmuziek, maar ook over geschiedenis in het algemeen en de missie in het bijzonder.
Harry Knipscheer kent vele artiesten uit binnen- en buitenland persoonlijk. Dat bleek ook toen hij in 2010 het eerste exemplaar van zijn boek over popmuziek Money money money aanbood aan Leo Blokhuis. Hierbij waren veel bekende Nederlandse muzikanten aanwezig. Voor de muziekliefhebber staat op zijn website een keur aan artikelen over de geschiedenis van de popmuziek. Omdat hij er zo nauw bij betrokken was lees je hier artikelen die je nergens anders zult aantreffen. De website lijkt op een mooi boek met geïllustreerde korte verhalen, dat je telkens weer even ter hand neemt.


Foto: Harry Knipschild haalt Abba af van Schiphol

Geen opmerkingen: