vrijdag 6 april 2018

Nieuwe website Deventer Boekenstad


Deventer is een boekenstad. Altijd al geweest. Volgelingen van Geert Groote schreven in de kloosters der Moderne Devotie grote aantallen handschriften over. Richard Pafraet was de eerste Deventer boekdrukker en in de zestiende eeuw werd een kwart van de boeken in de Nederlanden in Deventer gedrukt. De Athenaeumbibliotheek is de oudste stadsbibliotheek van Nederland. Uitgevers als Kluwer vestigden zich in Deventer. Deventer is een stad met veel antiquariaten. En dan is er de jaarlijkse boekenmarkt op de eerste zondag van augustus, de grootste van Europa.
Het werd dus tijd voor een overkoepelende website waar alle initiatieven op boekengebied op een plek getoond worden. Diverse partijen (boekhandel, theater, bibliotheek, VVV etc.) hebben het nieuwe digitale platform Deventer Boekenstad in het leven geroepen.

Er was trouwens ook al een website met de titel Deventer Boekenstad. Deze heeft nu een andere plek gekregen en is terug te vinden als Collecties van de Athenaeumbibliotheek. Hier is informatie te vinden over bijzondere collecties en topstukken, maar ook biografische gegevens over Deventer drukkers en auteurs.


Geen opmerkingen: