maandag 11 maart 2024

RTV Oost en Overijsselacademie brengen 'Wij zijn Nedersaksen' met Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds

Op 12, 13 en 14 maart presenteert RTV Oost samen met de Overijsselacademie de nieuwe televisieserie Wij zijn Nedersaksen. Presentatoren Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds, bekend van de podcast De Nedersaksen, nemen de kijkers mee op een reis door de geschiedenis en cultuur van het Nedersaksische taalgebied in Overijssel.

Op diverse locaties in de provincie ontmoeten ze verschillende bewoners. Deze ontmoetingen geven een unieke kijk op de verhalen en tradities van de regio. In Wij zijn Nedersaksen is veel over de taal, geschiedenis en cultuur van het Nedersaksische taalgebied te ontdekken. Niet alleen interessante details over de regio maar ook waarom het Nedersaksisch zo’n belangrijk onderdeel is van Overijssels erfgoed.

In elke aflevering van de serie verkennen Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds een van de regio’s van Overijssel. Ze rijden door het cultuurlandschap en ontmoeten onderweg Nedersaksische cultuurdragers, met wie ze in gesprek gaan over wat de regio voor hen zo bijzonder maakt.

Wij zijn Nedersaksen wordt uitgezonden op RTV Oost en is ook online te bekijken.

Geen opmerkingen: