maandag 25 mei 2009

Willem Wilmimk Festival 4-7 juni in EnschedeVan donderdag 4 juni t/m zondag 7 juni is Enschede Willem Wilmink Stad. Tijdens het dan te houden Willem Wilmink Festival is er van alles te doen: voorstellingen voor het hele gezin, stadswandeling vanuit de Javastraat, opvoering van de ‘volksmusical’ De Pathmosprinses, opera, jazz, dichtmarathon, theater, bands met muziek op Willem Wilmink teksten, een gezamenlijk optreden van het Willem Wilmink Koor en Quasimodo (zijn voormalige begeleidinsband).

‘Bekende Nederlanders’ werken, in wisselende samenstelling, mee aan de voorstelling 'Ik droomde dat ik wakker was'. Onder hen zijn Ernst Daniël Smid, Wieteke van Dort, Herman Finkers, Frans van Deursen, Sara Kroos, Maarten van Roozendaal, Daniël Lohues, Joke Bruijs, Frank Groothof, Nathalie Baartman en Erik van Muiswinkel.
Deze voorstelling is ook nog op 11 juni te bezoeken in Zwolle.


Alles over het festival is te vinden op de website van het Willem Wilmink Festival

In de Centrale Bibliotheek Enschede is tot eind juni een tentoonstelling te zien over Willem Wilmink.

De Koninklijke Bibliotheek heeft een zeer uitgebreid Willem Wilmink Literatuur Dossier aangelegd, een lijst met met al het werk van en over Wilmink.

De OBD is in het bezit van een Willem Wilmink collectie met zo’n 300 titels. Deze kunnen alle geleend worden. Ga daarvoor naar de Overijsselse catalogus in de sidebar van dit weblog – toets ‘willem wilmink’ in – klik bij uitrolmenu ‘vestigingen’ op OBD-IBL en klik bij een gevonden titel vervolgens op Zoek&Boek.

Geen opmerkingen: