donderdag 13 oktober 2016

Mooiste natuurgebied van Nederland: Stem op Weerribben-Wieden

(Foto: Wikimedia Commons)

De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden door het Rijk de komende jaren ontwikkeld en in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. Een goede reden op als Overijsselaar te stemmen op Weerribben-Wieden.

Nog niet overtuigd? Hieronder enkele wervende teksten:
Gedeputeerde Hester Maij: 'De Weerribben-Wieden kent een unieke flora en fauna. Met zijn waterrijke karakter is het ook een typisch natuurgebied van de Nederlandse delta en heeft het een internationale, ‘Hollandse’ uitstraling. De toeristische hotspot Giethoorn, de prachtige IJsselstreek en de nabijheid van historische Hanzesteden als Kampen en Zwolle maken de Weerribben-Wieden en dit deel van Overijssel bijzonder interessant voor buitenlandse toeristen. Nu al wordt Giethoorn jaarlijks bezocht door duizenden toeristen uit Azië'.
Op de verkiezingssite:
- Weerribben-Wieden is uniek in Nederland en de wereld. Het verbindt een mozaïek van cultuurhistorie en landschappen. Van hoog naar laag, van droog naar nat, van zoet naar zout, van zand naar klei en veen. Nergens anders worden die overgangen van Nederland zo duidelijk zichtbaar.
- Weerribben-Wieden is het grootste zoetwatermoeras van Noordwest-Europa.
- Weerribben-Wieden kent een zeer rijke en gevarieerde natuur die van internationale waarde is.
- Weerribben-Wieden ligt in het hart van Nederland. Kijk vanuit de Grote Kerk in Steenwijk om je heen en de variatie is bijna tastbaar. Kijk richting Zuidwest-Drenthe en laagveen verandert in hoge zandgronden, kijk richting Fryslân en zie een robuust zoetwatermoeras met otters, kijk richting de Noordoostpolder en oud land verandert in nieuw land en kijk richting Zwolle en zie de stadjes en de handelsgeest. Binnen een straal van 40 kilometer een enorme variatie in natuur, landschap en cultuurhistorie.
Kijk hier op de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Stem hier. Dit kan tot 31 oktober.

Geen opmerkingen: