zaterdag 6 april 2024

Inzendingen voor 'Nieuwe Meesters van het Twentse Landschap' online te zien

De uitdaging was: 'Wie schildert het Twentse landschap en trekt er in de voetsporen van Ruisdael en Hobbema op uit om de schoonheid van Twente vast te leggen op doek of papier? Welke meesters van nu vinden hun werk straks terug op een grote tentoonstelling in een echt museum?'

In nauwe samenwerking met Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek in Enschede is de Twentsche Courant Tubantia de afgelopen maanden op zoek geweest naar nieuwe meesters van het Twentse landschap. Iedereen die kan schilderen, tekenen, aquarelleren of met textiel kan werken, werd uitgedaagd om haar of zijn eigen favoriete plek in Twente vast te leggen en beschikbaar te stellen voor een tentoonstelling in de Museumfabriek.

Uit meer dan 250 aanmeldingen (!) zijn veertig werken geselecteerd. De werken zijn verdeeld in vier categorieën: aquarel, tekening, schilderij en textiele kunst. Vanaf 20 januari 2024 zijn de werken te zien bij De Museumfabriek! Bezoekers krijgen de kans om te stemmen op hun favoriet. Op die manier wordt de publieksprijs bepaald.

De tentoonstelling is verlengd tot 19 mei

Hieronder de video met alle 260 inzendingen.

Geen opmerkingen: