zondag 7 december 2008

Stamboomforum, Genealogie Online en StamboomgidsDeze bijdrage is bedoeld voor beginnende stamboomonderzoekers, de meer ervaren genealogen zullen allang ófwel behoren tot de 21.230 geregistreerde leden van het Stamboomforum óf tot de nog veel grotere groep regelmatige niet-geregistreerde bezoekers.
Bob Coret richtte het Stamboomforum op in november 2005. Lees hier een introductie op het Stamboom Forum en over het aanbod van Bob Coret aan hen die bijvoorbeeld verbonden zijn aan een archief, familie-, heemkunde- of genealogische vereniging om op zijn website subfora te starten.
In oktober 2007 kon het 10.000ste lid verwelkomd worden. Een jaar later is dat aantal dus alweer verdubbeld. Het stamboomforum met de eveneens door Bob Coret ontwikkelde Stamboomgids en Genealogie Online is momenteel de belangrijkste en populairste genealogische website van Nederland. Op genoemde websites kun je via de boom-ikonen bovenaan de homepage van de ene naar de andere website overschakelen. Uit de vele handige hulpmiddelen die ik nog niet genoemd heb: Wie (onder)zoekt wie? en de Genealogie werkbalk. Zie hier alle mogelijkheden op rij.

Geen opmerkingen: