De afgelopen twee weken werden de hieronder websites gepresenteerd. Deels gaat het om nieuwe websites, deels om een flinke uitbreiding.
Polder Mastenbroek toen en nu
Op 12 april werd de nieuwe website Polder Mastenbroek gepresenteerd. De website bevat foto’s en verhalen over de polder Mastenbroek. Het zijn de verhalen van de mensen die er wonen, werken en leven en ze gaan over de polder, het vee, de boerderijen etc. De website bestaat uit twee gedeelten. Het linker gedeelte bevat de genoemde foto’s en verhalen uit het verleden, het rechter gedeelte informatie over de polder nù, b.v. nieuws, een kalender, foto’s en een blog.
Huis Breckelenkamp
Op 10 april werd de website van het Huis te Breckelenkamp uitgebreid met een digitaal archief. Hierdoor is nu veel informatie over dit Huis voor iedereen toegankelijk gemaakt. Wat kun je vinden in het digitale archief:
- Evenementen: concerten, open dagen en andere gebeurtenissen; affiches van evenementen die de afgelopen decennia in het Huis te Breckelenkamp hebben plaatsgevonden.
- Afbeeldingen: afbeeldingen die in dit archief zijn opgenomen worden op de een of andere manier exemplarisch geacht; zij zijn bijvoorbeeld van uitzonderlijke kwaliteit, markeren een tijdsbeeld of leggen een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van het Huis vast.
- Documenten: deze stukken, voornamelijk oude brieven, geven inzicht in de ontwikkelingen rond het Huis te Breckelenkamp sinds het begin van de 17e eeuw.
- Media: voornamelijk krantenberichten over ontwikkelingen rond het Huis te Breckelenkamp, concerten en open dagen.
- Ansichtkaarten: deze stammen voornamelijk uit de tijd dat het Huis in gebruik was als jeugdherberg.
Via de knop Categorieën is ook nog een grote hoeveelheid afbeeldingen, genealogische informatie, historische kaarten e.d. te vinden.
Hello Ootmarsum: lokale historie voor basisscholen
Op basisschool de Meander werd de website Hello Ootmarsum gelanceerd. De basis van deze site wordt gevormd door de teksten uit het boek over de lokale geschiedenis ‘Van Kennis naar Vriendschap’ dat is geschreven door de leden van de Ben Morshuisstichting. Leerkrachten van de groepen 5 tot en met 8 kunnen deze website gebruiken voor hun geschiedenislessen om daarmee een link te leggen tussen de vaderlandse geschiedenis en de lokale historie. Het is een interactieve website, die dus steeds gevuld kan worden met inbreng van de leerlingen in de vorm van werkstukken en projecten, maar ook bestaat er de mogelijkheid om filmpjes met ‘nieuwe’ geschiedenis of een andere kijk op gebeurtenissen toe te voegen aan de website. Het woord Hello is een afkorting van Historisch Elektronische Lokale Leeromgeving en dat leidde tot de naam van de website www.hello-ootmarsum.nl.
'Zoeken is beter dan vinden'
2 uur geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten